Ole Winther Auto A/S

Hvad koster det egentligt at holde ny bil? - og hvilken bil er billigst?

Europas grønneste/reneste dieselbil 2008, verdensrekord i økonomikørsel, red dot design award 2009 (Europas flotteste bil) og sådan kan det fortsættes med at...

Europas grønneste/reneste dieselbil 2008, verdensrekord i økonomikørsel, red dot design award 2009 (Europas flotteste bil) og sådan kan det fortsættes med at nævne priser og hæder rundt i Europa til bilen.

Hvis du endnu ikke har gættet det, så er det SEAT Ibiza Ecomotive som har modtaget al ovenstående hæder. Det ser ud til at forsætte...


Det uvildige bilvurderingssite bilpriser.dk har som sædvanen tro udarbejdet en analyse med navnet "Firmabilsanalysen 2010". Denne analyse er mere omfattende end nogensinde og inkluderer 40 biler. Denne gang er alle udgifter og omkostninger i forbindelse med bilkøb og -brug inkluderet i analysen. Følgende omkostninger er med i analysen, leveringsomkostninger, metallak, værditab, ejerafgift, brændstof, forsikring, finansiering, service og dæk.

Dernæst har Bilpriser lavet mangfoldigheden større - analysen dækker selvfølgelig over de typiske firmabiler såsom Audi A6, Ford Mondeo, Toyota Avensis osv., men i år er de mindre og mere økonomiske biler også med. Her er blandt andet at finde, Toyota Prius (elbil), Honda Insight Hybrid (elbil) og Peugeot 308.

Endnu en gang trækker SEAT Ibiza Ecomotive sig sejrrigt ud at en analyse, test eller anden konkurrence. Ibiza Ecomotive har en dieselmotor som kaldes 1.4 TDI og yder 80 hk. Bilen kan køre 27 km/l ved blandet kørsel, hvilket ingen andre konkurrenter i analysen kan matche.

SEAT Ibiza Ecomotive koster med de førnævnte omkostninger 2,24 kr. per kørt km. over tre år og 90.000 km.

De som modtager kørselsgodtgørelse af deres arbejdsgiver (3,56 kr./km.) vil altså kunne dække alle sine omkostninger på bilen og dernæst have 4.000 kr. ekstra til lommen hvert år i de tre år, forudsat at det årlige kørselsbehov på 30.000 km. fordeles med 20.000 km. til arbejdskørsel og 10.000 km. til privatkørsel. Dermed kan man altså køre 10.000 km. "gratis" og samtidig have 4.000 kr. til ekstra privatforbrug årligt. Disse udregninger får mange firmabilsbrugere til at overveje at selv købe bilen så førstående udregninger kan blive virkelighed.

Ovenstående tal gælder SEAT Ibiza Ecomotive.


Den nye VW Polo som er bygget på SEAT Ibiza ligger ifølge Bilpriser nr. to, hvilket vidner om at VW-koncernen har udviklet og bygget en stærk og økonomisk kørende platform.

Søsterbilen hos Skoda, Fabia, ligger sig på 3. pladsen.


Indehaveren af den lokale SEAT forhandler Ole Winther Auto A/S, Ole Winther udtaler sig med tilfredshed og stolthed omkring den netop udkomne analyse.

"Vi vidste fra første bekendtskab med den nye Ibiza at her har vi en bil som er frygtet af alle konkurrenter på markedet pga. udseende, køreegenskaber, udstyr, pris og brændstofsøkonomi.

At Bilpriser nu har sat på skrift at Ibiza Ecomotive er billigst at køre i er ikke overraskende for os - det har vi hele tiden sagt til vores kunder - men at et uvildigt bilsite nu kommer med denne melding gør blot at vores påstand nu er ren fakta.

Vores Ibiza kører længst på literen og dernæst har den et reservedelsindeks der ligger helt nede på 86, hvilket gør at serviceomkostningerne er lave. Vores service- og reservedelspriser ligger altså under gennemsnittet. Tidligere "økobiler" som VW Lupo og Audi A2 havde vel reservedelsindekser på omkring 248, hvilket gjorde dem enormt dyre at holde kørende.

Det der har overrasket mig mest ved bilen er at Ibiza Ecomotive har kunnet sætte verdensrekord i økokørsel, hvor den kørte 34,5 km/l over en distance på 1.562 km. Det overrasker især overfor Lupo og A2 som virkelig var specialøkobiler. Vores Ibiza Ecomotive adskiller sig jo ikke nævneværdigt fra den almindelige Ibiza. Jeg vidst dog at den kunne køre langt, da vi tidligere har afholdt kundeaftner hvor kunderne kunne lære at køre økonomisk kørsel af en kompetent kørelærer og derefter fik de en 19 km. lang rute som skulle køres. Gennemsnittet her lå over fabrikstallet på 27 km/l ved blandet kørsel.

Så hvis kunderne er bevidste om deres kørselsstil og formår at nå over 27 km/l, ja, så kan de jo have endnu flere penge til sig selv"


Ønsker du at læse mere om Bilprisers analyse kan det gøres på www.bilpriser.dk

Hvis du ønsker at læse om Ibiza'ens verdensrekord eller få flere informationer om bilen, så kan det gøres hos Ole Winther Auto A/S eller på www.seatcenter.dk